Kauemmas me näemme.
SkrollaaRuoan äärettömyys.
Havu Kitchen & Bar on skandinaavista puhtautta, joka kohtaa metsäisen maan itäisen. Aamulla heräämme yhdessä auringonnousun kanssa ja tarjoamme upean aamiaisen, lounaalla viemme viipyileviin hetkiin ja illalla tuomme pöytään kaiken sen kauneuden ja osaamisen, minkä tiedämme. Otamme aikaa erityisyyteen.
Varaathan pöydän vierailuasi varten etukäteen! Näet varauskalenterista myös helpoiten aukiolomme!
Pidätämme oikeuden päivittää aukioloja varaustilanteen perusteella.
Avoinna seuraavasti
OIemme läsnä niin kevään auringossa kuin syksyn väreissäkin. Alta löydät aukiolomme!
Havu Kitchen & Bar tuo päivään ja iltaan hetkiä, joiden ilo sekä yllätyksellisyys hurmaavat. Tahkon huipulla loimuaa suuri liekki, joka puhaltaa makua keittiöömme. Otamme aikaa erityisyyteen. Illallismuistomme ovatkin aavistuksen herkempiä ja kauniimpia.
Aamuisin herätämme maailman eloon aamiaisella, jonka äärelle kaikki ovat tervetulleita. Rauhallisuutta korostavat pitkään kypsytetty puuro, puhtauden smoothiebowlit ja sesongin erityisyydet, kuten vaikka syksyn päärynämehu.
Keittiömestarivierailut
Tahkon huipulle kerätään talven aikana mielenkiintoisimmat ansioituneet ja hieman nuoremmat keittiömestarit vierailulle. Luvassa on niin liekkiä, lounaan rentoutta kuin maailman kisakeittiöiden tunnelmointiakin. Mukana muun muassa Michelin-tähtiravintolan keittiömestari Niko Lehto VÅRista, Brasan Taneli Korsiala ja Bocuse D’Or-kisaaja Ismo Sipeläinen.
Illallinen
Illat ovat säihkettä ja liekkiä.
Maistelumenut koostuvat sekä neljän että kuuden ruokalajin illallisista. Voit myös upgradeta menusi sesongin ja raaka-aineiden mukaan. Pöytävaraus illalliseen tarvitaan.
6 ruokalajia 89 € 4 ruokalajia 69 €
Kellariviinimme esittelevät rohkeuttamme, ravintolan viinilista viekkauttamme. Alkoholittomat juomapaketit ovat kekseliäisyyden puolestapuhujia. Vesikin tulee kilometrien syvyydestä Tahkovuoren kallioista.
Lounas
Lounaalla hyppysellinen klassikkoutta tervehtii listallamme. Voit valita useamman ruokalajin kokemuksen ja tuoda rinnelounas tasolle, missä se Alpeilla jo on. Lounaslistamme vaihtuu viikoittain. Lounaaseen sisältyy niin jaettavuutta, keittiön leipiä kuin viikoittain vaihtuva pääruokakin. Lounas viimeistellään makealla ja kahvin paahteella.
Havun lounaat saatavilla toukokuussa torstaista lauantaihin 10.5 alkaen päivittäin 12 – 17.
Äitienpäivän lounasmenu saatavilla sunnuntaina 12.5.
Toukokuun Bistromenu
JUUSTO BRGR 24€ (L)
MAALAISSALAATTI 15€ (L)
STEAK & FRITES 36€ (L,G)
LÄMMINSAVULOHI KEITTO 19€ (L)
Aamiainen
Aamu on taivaanrannan äärellä viipyilevä ja täydellisyyteen pyrkivä. Keittiömestarimme suunnitteleva aamiainen sisältää kokkien tilauksesta valmistamia lämpimiä annoksia, luonnon tuoreutta, paikallisia erikoisuuksia ja kauneutta. Aamiaisen voi nauttia brunsseillen tai aamun ensisäihkeitä ihaillen. Varaathan aamiaista varten pöydän.
Havu Morning 34 €
Aamiaisen saatavuuden löydät varauskalenteristamme.
Bistro
Rentoilu on tärkeä osa hotelliamme ja Tahkolla vietettyjä hetkiä. Bistrolistamme yltää aurinkoterasseillemme, metsäkylpylään ja takkaloungeen saakka. Listalta voit hiihtolomilla valita nuorten suosiossa olevia annoksia tai suurempaan nälkään keittiön itse tekemää lasagnea tai cheese burgeria.
Nuorten suosiossa
kanaa ja ranskalaisia (G,L)
kalaa ja ranskalaisia (G,L)
falafelia ja ranskalaisia (G,L)
sitruunarisottoa (G,L)
Vuoristonälkään
lasagne (L)
cheese burger (L)
Viimeistelyyn
havun jäätelö (L)
Lumikissalla illalliselle.
Talvista vaaraa reunustavat suuret lumiset kuuset, lumikissan valot välkkyvät valkoisessa hangessa. Havu Kitchen & Bariin illalliselle saapuvat istuvat lämpimässä kabiinissa ja katselevat talvista maisemaa. Kauden ajan kabiini-illalliset toimivat Havu Kitchen & Barissa, jossa voi illallistaa Kim Mustosen neljän ruokalajin nimikkomenun. Varatessasi kabiini-illallisen, löydät oikean kohdan valitsemalla ensin illallisen ja sen jälkeen vaihtoehdoista Lumikissaillallisen.
85 € / hlö
40 € / lapset alle 12 v.
Kuljetuksen lähtöajan perusteella löydät illallisen varauskanavassamme.
34-vuotias Kim Mustonen on kiertänyt maailman keittiöitä hengästyttävään tahtiin. Keittiömestarisarjan PRO-palkinnon tammikuussa 2023 voittanut Kim on ehtinyt työskennellä urallaan Helsingissä, Lontoossa, New Yorkissa, Kööpenhaminassa, Tukholmassa, Soulissa, Sydneyssä ja viimeisimpänä Nizzassa.
Tahkolle mies päätyi monien vaiheiden kautta. Onhan lähiseutujen metsiä kierrellyt mies asunut aikoinaan Nurmeksessa. Nyt kansainvälisyyden voimat kohtaavat kotimaisen innovatiivisuuden Havu Kitchen & Barissa.
”Olen innoissani tekemässä suomalaista ruokavallankumousta paikassa, jossa raaka-aineet saadaan aidosti seinän toiselta puolelta metsästä ja naapurissa taas ihmiset tanssivat karnevaaleja aamun sarastukseen saakka”, Kim muotoilee.
Tahkomäentie 335, 73310 Nilsiä